eXTReMe Tracker


Fantastisk gåsjakt erbjudes
 Mail: meysam.eriksson@atea.se
29-08-2020
D. 08-10-2020

Efter att under några år haft tillgång till närmast ofattbart bra gåsjakt i Varbergs-trakterna, och även insett att jag inte hinner jaga en bråkdel av vad man hade kunnat göra där, så har jag nu en idé om att göra marken tillgänglig för fler jägare.

Jag vill samla en liten skara intresserade som vill vara med och jaga när gässen är på plats och jag tänker mig max 20-30 personer i denna gemenskap. Vid varje jakt kan max 5-6 personer vara med, inte mer. Det är för att skapa säkerhet, kvalitet och jaktgemenskap. Detta är ett av huvudsyftena med denna gemenskap, att vi med tiden ska bli ett bra gäng som trivs att jaga gås ihop.

Jakten bedrivs i liggömslen som täcks/kläs med naturligt underlag, och vi använder endast helkroppsbulvaner av bästa kvalitet. Allt detta finns!

Vi jagar endast när markägaren hör av sig till mig och skickar bilder på gäss som landat på våra fält eller direkt angränsande fält (som den ni ser i annonsen). Vi jagar alltså inte på måfå! Ibland kan vi jaga om det sträcker stora mängder gäss rakt över våra marker, om vi känner oss manade att locka ner dem med bulvaner och lockpipa, men det är sekundärt.

Jakten är inget för morgontrötta jägare, och jag är mycket pedantisk i hur vi planerar och genomför förberedelserna. Så engagemang är något som jag efterfrågar bland de som är med i denna gemenskap. Riktigt bra gåsjakt kommer inte gratis, det kräver arbete.

Efter jakten avslutar vi med att det bjuds på gemensam lunch på ärtsoppa och smörgåsar. Vi kanske också smakar på rökt gåsbröst från gås som givetvis är fälld där vi jagar.

Marken är totalt på lite över 200ha men gässen är koncentrerade till cirka 40-50 ha. Marken består till stor del av ekologisk odling vilket innebär att det växer något skyddsvärt året runt som därför också föranleder skyddsjakt året runt. Exakt 1 km bort från våra fällt ligger havet och den stora vik där stora mängder gäss övernattar och lyfter ifrån på morgonen.
Både nyblivna och erfarna är välkomna, och jägare med apporterande hund är en bonus.

I första steget anmäler man sitt intresse genom att maila namn, mail och mobilnummer. I nästa steg tar jag kontakt med alla anmälda.

Förslag på pris per jakt är 1800kr/jaktdag (morgon och förmiddag fram till lunchen som ingår) och vi jagar som sagt endast när vi vet att vi har de allra bästa förutsättningarna. Jag ”garanterar” gås i luften i vårt direkta närområde varje gång vi jagar.

När gässen är på plats så meddelar jag samtliga som är med i gruppen med bilder och förslag på jaktdag, och de första som betalar in och därigenom anmäler sig är de som är med och jagar vid det tillfället.

Så välkomna med era intresseanmälningar genom att skicka sms till nedan nummer! Skriv namn, mailadress (mail som ni frekvent kollar) samt mobilnummer, så återkommer jag till er!

M. Eriksson
0738-622642

Pris: 1800kr/dag


Tlf: +46738622642
By/Län/Ort.: Varberg
Annonce nr: 10162